Is het geen plaatje? Deze toffe, gele typemachine is één van mijn weinige kringloopparels. Jaren geleden las ik eens een blog over typemachines, en direct kreeg ik dat nostalgische gevoel. Vroeger mocht ik er soms even mee ‘spelen’: de oude, maar wel elektrische typemachine van mijn moeder. Wat was het leuk om daar echte briefjes mee te typen!

Ineens leek het me leuk om weer eens op zo’n ouderwetse typemachine te rammen. Ik ging naar de kringloopwinkel, maar zag nergens een typemachine staan. Ook de verkoopster dacht niet dat ze typemachines te koop hadden. Maar ineens zag ik onderin een kast een grijze plastic doos staan. Toen ik ‘em open deed zag ik deze toffe gele typemachine. Een pareltje toch! Voor een paar euro was ‘ie van mij. Sindsdien haal ik hem af en toe van zolder om er een ouderwetse brief op te typen. Dat voelt heel mindful, want als ik te snel typ loopt hij vast. Dus ik moet er alle tijd voor nemen, maar dat geeft juist extra charme.